Usile de interior – intre functionalitate si design

Probabil unul dintre cele mai importante elemente al designului interior si exterior manifestat pe piata amenajarilor oricarei locuinte il reprezinta usile. O mai veche zicala spune ca usa de la intrarea oricarei locuinte ascunde de fapt sufletul propietarului, harnicia sau dimpotriva dezordinea sufleteasca ce mistuie acel loc. Plecand de la aceasta idee, trebuie avute in vedere o serie intreaga de sfaturi atunci cand hotarati sa mergeti in cautarea usii care sa va satisfaca orice dorinta, care sa imbine exemplar functionalitatea si designul, regasindu-va personalitatea intr-un produs demn de achizitionare.

Piata romaneasca de profil abunda in a oferi o multitudine de modele de usi, cu tehnologii de fabricatie care mai de care mai evoluate, din materiale diverse incepand cu lemn, PVC, metal, placi fibro-lemnoase, termopan, cu rezistenta mai mare sau mai mica, intr-un univers de modele, nuante si preturi care nu reflecta intotdeauna calitatea reala a produsului urmarit.

De aceea, atunci cand va hotarati sa achizitionati usi pentru interior este imperios necesar sa apelati la un producator de usi cu vasta experienta in domeniu, care activeaza de o perioada lunga de timp pe aceasta piata, avand garantia ca produsul cumparat indeplineste strict raportul pret – calitate.

In ultima perioada, prin importul de tehnologie au fost introduse in produtia interna usi fabricate din materiale mai rezistente, dar si cu un grad de prelucrare mult mai facil pentru producator, asupra carora sunt posibibile integrarea unor design-uri care fac din usa un adevarat obiect de arta. Dintre noile materiale care au aparut trebuiesc mentionate usile celulare ( furniruite, MDF vopsite pentru interior si HDF vopsite pentru exterior), care ocupa un loc de top in vanzarile companiilor de profil. O sa abordam intr-un material viitor avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de usi existente pe piata de profil.