Aflata pe un trend ascendent, cererea de usi glisante a devenit o problema tratata cu maxima atentie si seriozitate de companiile producatoare de usi . Fiind o obtiune folosita din ce in ce mai des de designerii de amenajari interioare si producatori, usile glisante isi pot gasi cu surinta aplicabilitatea la sifoniere, dulapuri de orice fel, dressing-uri, pentru recompartimentarea locuintei sau accesul catre o terasa ori pentru mascare anumitor zone care pot altera integritatea decorului, indiferent de camera sau stilul de amenajare.
Gama de materiale din care pot fi fabricate este foarte mare astfel incat cu siguranta nu ve-ti intampina nici un fel de problema atunci cand va hotarati sa folositi o astfel de usa chiar daca va hotarati ca aceasta sa fie din sticla, oglinda, plexiglas sau lemn, insa trebuie intotdeauna sa se tina cont de dimensiunea acesteia.
In acelasi timp trebuie amintit faptul ca exista producatori de usi glisante care ofera pe langa sistemul de culisare al usii si libertatea clientului de a-si folosi din plin imaginatia si creativitatea si ataseaza pe usi orice alt tip de material pe care acesta si-l doreste.
Ca si unic dezavantaj al acestor tipuri de usi mentionam faptul ca la ora actuala datorita sistemelor de glisare, nu poate fi facuta o izolare termica si fonica foarte buna, dar se apreciaza ca in urmatorul interval de timp aceasta problema o sa fie rezolvata.
Daca ti-ai propus sa profiti cat mai mult de spatiul unei camere prin amplasrea ergonomica a mobilei dar in acelasi timp nici nu iti doresti sa renunti la usa de acces, poti rezolva foarte simplu problema montand o usa de interior glisanta. In acest fel fel se economiseste spatiul pe care l-ai fi pierdut la unghiul de inchidere sau deschidere al unei usi clasice, obtinand o amenajare moderna, in trend cu ultimile indicatii ale designerilor de amenajari interioare.
Mai trebuie mentionata versatilitatea unor astfel de usi care pot fi montate si in subsoluri sau mansarde cu peretii sau tavanul inclinat.