Usi de exterior ideale

Simpla sau grandioasa, colorata sau sobra, usa este cea care ofera o prima impresie asupra spatiului in care urmeaza sa patrundem. Multi spun despre usa ca reprezinta cartea de vizita a fiecarei case, dar pe langa aceasta insemnatate, acele  usi de exterior ideale reprezinta si o modalitate de protectie fata de factorii de mediu sau… fata de hoti. De cele mai multe ori, alegerea unei usi nu este o operatiune chiar simpla pentru ca trebuie avut in vedere ca pe langa aspect, calitatile sale sa fie completate de durabilitate si rezistenta.

Atunci când alegeti o uşa de exterior este necesar sa va asigurati ca se preteaza necesitatilor dumneavoastra, dar daca vreti sa cumparati o uşa de calitate sunt cateva caracteristici de care trebuie să tineti cont incepand cu materialul din care este facuta usa şi prelucrarea acestuia, dar si de faptul ca o usa buna trebuie sa aiba minimum clasa 2 de securitate. In functie de amplasament (apartament sau casa) usa trebuie sa suporte sarcini diferite si sa faca faţa actiunii mai multor factori climatici care ii pot modifica dimensiunile.

Analitic vorbind, o usa de exterior ideala trebuie sa faca fata cu succes la urmatoarele cerinte: inchidere etansa, protectie la zgomot si rezistenta impotriva intrarii prin efractie. Fara indoiala, companiile care produc aceste usi, pe baza testelor si experientelor facute de-a lungul timpului au la comercializare usi de exterior care intrunesc in marea lor majoritate aceste calitati.

Expertii atentioneaza ca pe langa usa in sine foarte importante sunt accesoriile şi sistemele suplimentare de protectie de la yale pana la senzori de supraveghere la inchidere si incuiere şi electro-broaste. Tocaria, este recomandat sa fie confectionata dintr-un material rezistent la deformare, iar în ceea ce priveste balamalele, de preferat sunt cele din otel indiferent ca sunt cilindrice simple sau balamale reglabile pe trei directii.

Orice s-ar spune, usa de exterior este fara nici un dubiu, cartea de vizita a casei tale avandu-se in vedere intotdeauna ca aceasta sa fie intr-o deplina armonie cu stilul arhitectural.