Usi din lemn versus usi metalice

Pe o piata care abunda in oferte de modele de usi, in zeci de tipuri de design, culori si dimensiuni, alegerea devine tot mai grea iar acesta este unul dintre motivele pentru care m-am gandit astazi sa scriu despre razboiul dintre usi din lemn versus usi metalice.

Sunt sigur ca atunci cand va hotarati sa faceti modificari de design interior, aveti deja creionate in minte rezultatele finale si fara indoiala ca in aceste amenajari se intalnesc deopotriva franturi din personalitatea fiecaruia dintre voi. Un model, o nuanta, orice acel ceva care sa ne faca diferiti ,poate declansa un razboi acerb in cautarea prin standurile marilor magazine de profil, la distribuitori sau producatorii de usi  a acelei usi capabile sa ne satisfaca pe deplin toate doleantele. Problema intervine atunci cand calitatile acestora sunt sensibil egale, si iti creeaza acea celebra dilema: oare pe care sa o aleg?

Este evident ca fiecare produs iesit pe poarta fabricii incearca prin calitatile sale sa se faca placut, implicit vandut asta fiind pana la urma scopul final, dar de ce am alege usi din lemn in dauna unor usi metalice? In primul rand, lemnul face parte din categoria materialelor naturale, care are o posibilitate de prelucrare mai usoara cu rezistenta in timp mare. Usor de intretinut, si cu o adaptabilitate imbatabila in orice tip de climat, lemnul a oferit din totdeauna sursa principala pentru orice constructie de usi de-a lungul a secole, dand locuintelor prin valorile sale cele mai vizibile frumusete, cadura si stil. Ultimele trenduri in materie de usi, readuc si repun in drepturi lemnul, ca principal material de fabricatie, realizandu-se acea intoarcere catre valorile simple, in dauna produselor puternic industrializate cum sunt usile metalice.

Un alt mare atu al lemnului in fata metalului il reprezinta izolatia termica oferita de aceste usi de lemn versus usi metalice, care este de 400 de ori mai buna in primul caz din simplul fapt ca metalele sunt conductori de caldura. Eficienta energetica a unei usi din lemn este mult superioara uneia din metal, iar un alt avantaj poate fi si acela ca lemnul prin natura lui, absoarbe sunetul, facand din usa dumneavoastra un izolator perfect intre locuinta si zgomotul de afara.