Stil si discretie

Aflate pe un trend ascendent in materie de stil si discretie, usile de interior au pe langa principala functie clara de facilitatea a trecerilor dintr-o incapere in cealalta, si un important rol decorativ. Pentru o lunga perioada de timp, primordiala a fost prima functie , insa o data cu trecerea timpului si a evolutiei modelelor, dar si ca urmare a exigentei tot mai ridicate venite din partea clientilor, companiile de profil si-au adaptat permanent productia, pentru satisfacerea simultana a principalelor functii invocate sau cerute de piata.

Fiind mai mult decat o interfata intre camere, usile de interior contribuie din plin la ambientul general al locuintei prin model, culoare sau eficienta energetica.

Modelele de interior sunt mult mai usoare si suple comparativ cu cele de exterior, ne mai fiind necesare ramfortari suplimentare sau izolatii termice, si contin materiale si forme mult mai practice , chiar daca sunt fragile (sticla, vitralii..), intr-o gama larga de obtiuni de desing. Fie ca dorim schimbarea modelelor standardizate de la bloc,  ori amenajam de la zero o locuinta avem la indemana o gama larga de variante si modele.Principalele criterii de selectie ar fi aspectul (stilul),  spatiul disponibil (cand dorim sa valorificam chiar si spatiul pirdut prin deschiderea usii) si pretul.

Daca ne dorim o usa de interior standard, putem alege un model clasic (din lemn masiv sau din placi aglomerate) cu decupaje din sticla sau chiar cu o foaie de sticla prinsa intr-o rama de lemn. Usile glisante reprezinta o solutie pentru economie maxima de spatiu si discretie. Putem alege un model care ” dispare” in perete sau unul care gliseaza pe suprafata peretelui. Veti obtine o arcada eleganta la inchiderea usii si o usa eleganta la inchidere.

Pentru debarale sau spatii auxiliare va putem sugera usile pliabile sau harmonica care si-au castigat respectul pe intrega piata a vanzarilor de usi datorita preturilor foarte mici si fiabilitatii lor ridicate.