Oportunitatea unei usi glisante

Piata constructiilor si a amenajarilor interioare isi modifica constant aria de acoperire in functie de cei doi mari indicatori, cerere si oferta, iar oportunitatea unei usi glisante isi are originea tocmai in acesti doi termeni.

Odata cu crestrea nevoii de spatiu in ceea ce priveste amenajarile interioare, s-a dezvoltat tot mai mult sectorul usilor pliabile sau glisante. Criza economica a obligat proiectantii sa gaseasca formule magice prin imbinarea utilului cu placutul, iar companiile de constructii au maximizat din punct de vedere economic fiecare centimetru patrat de constructie realizata. Trebuiau gasite solutii viabile, pentru a nu intra in colaps financiar, si atunci au fost date in folosinta in aceasta perioada locuinte care au pierdut mult din suprafata, singurele proiecte care au rezistat cu succes fiind apartamentele cu 2 camere sau garsonierele. Dar acest lucru a insemnat sacrificiu din partea propietarilor iar companiile producatoare de usi au sesizat rapid aceasta nevoie, aliniindu-si productia pe modele care sa compenseze lipsa de spatiu.  Mai mult, sunt companii care beneficiind de tehnologii avansate, reusesc sa execute orice model de usa pliabila sau glisanta, nu doar pentru dresing sau debara ci si pentru oricare alta incapere daca se solicita acest lucru.

Ca si modele de usi glisante, la modul general exista doua mari categorii si anume: la fata peretelui sau in interiorul peretelui despartitor. Putand fi compuse dintr-o singura foaie sau doua, acestea sunt amplasate pe sine care difera de la producator la producator si poate fi din plastic, aluminiu sau metal iar rezistenta acestora este direct proportionala cu calitatea materialului. Pentru acele usi glisante in interiorul peretelui, este necesar ca montajul sa se faca doar in perete de rigips nou construit deoarece este necesara introducerea cadrului usii in interiorul peretelui iar grosimea acestuia nu poate fi mai mica de 125 mm. Paleta coloristica si modelele sunt intr-un numar nelimitat fiind combinate cu succes culori, finisaje si modele intr-o armonie deplina.