Importanta accesoriilor unei usi

Marea majoritate dintre noi cand ne pregatim sa achizitionam o usa, avem in minte cel putin trei idei: sa corespunda din punct de vedere al designului, sa fie cat se poate de impermeabila pentru temperaturi si zgomot si sa fie imbatabila in fata atacului venit din partea hotilor, dar putini stiu cat de mare poate fi importanta accesoriilor unei usi pentru aceasta ultima cerinta.

Cum era de asteptat, in ultima vreme hotii au evoluat, si nu putini dintre ei se intorc acum de peste mari si tari cu metote din ce in ce mai profesioniste, cea mai in voga se pare fiind introducerea in incuietoare a unui spray pe baza de azot care datorita propietatilor acestuia si prin diferenta de presiune ingheata si face casanta incuietoarea, facand-o usor de spart chiar si cu o banala surubelnita. Lasand la o parte lupta politistilor pentru prinderea acestor infractori, care in cele mai multe cazuri dureaza de la luni de zile pana la ani, iar recuperarea prejudiciului este cel putin hilara, se impune conform vechiului proverb „paza buna trece primejdia rea”, sa gasim metodele cele mai viabile pentru intampinarea unei astfel de situatii. Companiile care comercializeaza usi au sesizat pe baza cererilor venite din partea clientilor nevoia de incuietori tot mai rezistente la atacuri acide, cu azot lichid sau din otel foarte rezistent la torsiune si as aminti doar accesoriile de la companiile  NEMEF,ABUS si FAB.

Un alt element la fel de important este butucul care trebuie sa faca fata la trei posibile atacuri si anume: smulgere-rupere, gaurire si inactivare.

Smulgerea-ruperea butucului era o metota foarte usoara pe care producatorii au contracarat-o inlocuind batranul bronz cu materiale mult mai rezistente, existand chiar butuci care au in componenta pastile din otel inalt aliat sau Vidia cum se mai denumeste. Evident aceasta masura isi dovedeste viabilitatea si in cazul gauririi care are ca si consecinta directa mai mult timp necesar acestei operatiuni, lucru deloc pe plac infractorilor.