Avantajele lemnului stratificat

Pentru a intelege ce este de fapt materia prima constituita de lemnul stratificat si care sunt avantajele lemnului stratificat exista, v-a trebui explicat mai intai care este tehnologia de fabricatie a acestui tip de lemn.

Ca definitie simpla a lemnului stratificat, putem spune ca: trei lamele (scanduri) lipite una peste alta constituie o prisma din lemn stratificat. Aceasta prisma (profil) se foloseste la fabricarea tamplariei moderne din lemn stratificat.

Procesul de productie al prismei (element, profil):

  • Bustenii sunt debitati, decojiti si taiati rezultand o scandura bruta.
  • Scandura bruta se tiveste si se taie la dimensiuni standard obtinandu-se frize.
  • Frizele sunt uscate la 8% umiditate.
  • Frizele se debiteaza astfel incat se obtin lamelele de lemn (“scandurile din definitie”).
  • Lamelele se sortateaza si in cazul in care au noduri sunt eliminate nodurile. Lamelele se imbina in dinti rezultand lungimea dorita.
  • Lamelele se lipesc una peste alta obtinandu-se lemnul stratificat.

Prisma (elementul, profilul) din lemn stratificat are proprietati superioare unui profil monobloc datorita faptului ca este alcatuita din trei sau mai multe lamele (scanduri).

Calitati:

  • portanta este aproape dublata;
  • incovoierea datorata umezelii este foarte redusa (datorita faptului ca fiecare lamela are propria incovoiere diferita de incovoierea lamelei vecine astfel per ansamblu anulandu-se una pe cealalta).

Prismele din lemn stratificat se pot folosi la: ferestre, wintergarten (gradini de iarna), grinzi pentru constructii, scari, obloane, usi de interior sau exterior.

In compania noastra, in incercarea de a pastra nobletea dar si rezistenta lemnului, imbinarea placilor de lemn se realizeaza cu un adeziv special care are principalul scop de a a impiedica deteriorarea datorita umiditatii sau decolorarea ca efect dizgratios si agresiv asupra privirii. O importanta demna de luat in seama o reprezinta si izolatia termica si fonica, acest tip de lemn fiind antifonul perfect pentru o locuinta amplasata intr-o zona centrala a oricarui oras in care agitatia si zgomotul produs de santierele aparute ad-hoc sau vehiculele de pe strada pot tulbura linistea caminului dumneavoastra.